Diabetes type 2 - preventie en behandeling

Tot nu toe werd altijd gedacht dat diabetes type 2 een ongeneeslijke aandoening was. Maar dat blijkt niet zo te zijn. Het is namelijk al 35 jaar bekend dat na een bariatrische ingreep (maagverkleining of omleiding) de bloedglucosewaarde bij meer dan 80% van de diabetespatiënten naar normale niveaus terugkeert.

Recent onderzoek geeft aan dat ook uitstekende resultaten behaald kunnen worden met een dieet, aanvulling van voedingstekorten (die bij deze patiëntengroep vaak voorkomen) en natuurlijke geneesmiddelen. Dit bootst de effecten van een bariatrische ingreep na en moet gedurende twee maanden worden volgehouden.

Een koolhydraatarm dieet geeft alleen een tijdelijke verlaging van de bloedsuikerspiegel. Als er meer koolhydraten gegeten worden, gaat de bloedsuikerspiegel weer omhoog. Het geneest T2DM dus niet. De behandelingsmethode voor de genezing van diabetes type 2 moet, in tegenstelling tot een koolhydraatarm dieet, gericht zijn op het herstel van de pancreas waardoor de insulineproductie weer op gang komt en de bloedsuikerspiegel weer naar normale waarden terugkeert onafhankelijk van wat er wordt gegeten.

Reeds behaalde resultaten:

Gordon: "Binnen twee maanden van 10 mmol/l naar 5 – 6 mmol/l geweldig!”

Yvonne: "Ik wil nooit meer naar mijn vroegere eetgewoonten. Ik voel me geweldig met 25 kg minder”

Albert: "Wie had dat kunnen bedenken? Elke dag gebakken eieren met spek tijdens het ontbijt en mijn cholesterol is nu normaal”

 
Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u graag met mij contact opnemen.